Rots en Water voor groep 8/brugklas

Leerlingen in groep 8 krijgen te maken met grote veranderingen op het moment dat ze naar de middelbare school gaan. De veilige basisschool gaan ze verlaten. Binnen de basisschool is alles bekend; het gebouw, de leerkrachten, de regels, de klasgenoten. Deze omgeving is vertrouwd voor de leerlingen. Op het moment dat ze naar de middelbare school gaan, komen ze in een nieuwe omgeving. Ze zijn de jongsten op school, het schoolgebouw is onbekend, de docenten zijn nieuw, er wordt anders lesgegeven en alle regels moeten nog ontdekt worden. Ze komen in een klas waarvan ze de meeste klasgenoten niet kennen.

Juist in deze leeftijdsfase speelt groepsbeïnvloeding een steeds belangrijkere rol. Het gevoel om erbij te willen horen en het verleggen van grenzen hoort ook bij deze fase. Het is dan ook belangrijk om leerlingen in deze leeftijdsfase handvatten aan te reiken op het gebied van ontdekken, herkennen en respecteren van hun eigen en andermans grenzen. Hier wordt in het Rots en Water programma uitvoerig aandacht aan besteed. Ook worden leerlingen zich meer bewust gemaakt van hun eigen houding en krijgen ze een basis mee waardoor ze steviger en met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Door de leerlingen mentaal sterker te maken, zijn ze weerbaarder in de overgang naar de nieuwe situatie. Brugklassers die moeite hebben met deze nieuwe situatie zijn ook van harte welkom om aan te sluiten bij deze training.

De Rots en Water training wordt gegeven in kleine groepen. De training bestaat uit 8 lessen van een uur. De lessen zijn actief met tussendoor korte gespreksmomenten. Er kunnen geen kinderen tussentijds in de groep instromen. De training wordt gegeven door Elles Derksen en Mariëtte Weening, twee gecertificeerde Rots en Water trainers. De kosten zijn €159,-. De training vindt plaats in Wehl in de judozaal (dojo van Shizentai).

Samenvattend:

  • Groep 8 leerlingen en brugklassers
  • Kennismakingsgesprek
  • Kleine groepen
  • Acht lessen van een uur
  • De totale kosten zijn €159,- 
  • Twee gecertificeerde trainers.
  • Bij Shizentai Wehl

Voor meer informatie of aanmelden kun je het onderstaande formulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vul onderstaand contactformulier in

Hoe heb je ons gevonden?

12 + 15 =