Over Rots en Water

Wat vraagt de maatschappij veel van ons. We moeten stevig in onze schoenen staan om zelf keuzes te maken. Maar tegelijkertijd moeten we ook flexibel zijn om vriendschappen aan te gaan en op de juiste wijze te communiceren. Juist deze twee verschillen worden in de Rots en Water training benadrukt. De ene keer kan je beter zo sterk zijn als een rots om te laten zien wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en de andere keer is het beter om wat meer als water mee te bewegen om te verbinden. Door bewust te worden van jouw eigen lichaam, kan je zelf deze keuze maken en kan je beter omgaan met situaties en met mensen om je heen. Je voelt je zekerder in je eigen lichaam en gaat dit ook uitstralen.

De rots en watertraining is een methode om sociale competenties te trainen en te ontwikkelen. Je bouwt aan de fundamenten zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie. Het programma is een actief en programma, want:

  • Vertel het me en ik vergeet het
  • Schrijf het voor me op en ik onthoud het
  • Laat me meedoen en ik begrijp het!

Door de sportieve opdrachten leer je de krachten en zwakke punten van de rotshouding en de waterhouding. De rotshouding leert op jezelf te vertrouwen en je eigen weg te durven kiezen. Zo leer je om te gaan met onder andere pesterijen en groepsdruk. De rots staat voor het geloven in jezelf en geloven in je eigen mening. Je bouwt aan je eigen, stevige basis en leert voor jezelf op te komen. Bij de waterhouding staan samenwerking, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Door de waterhouding aan te nemen leer je om open te staan voor de mening van anderen. Water staat voor bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën maar staat ook voor aandacht hebben voor die van anderen.

Vul onderstaand contactformulier in

Hoe heb je ons gevonden?

7 + 11 =